Voertuigidentificatienummer

Actuele regelgeving

  1. Er wordt gecontroleerd of het voertuigidentificatienummer aanwezig en goed leesbaar is. Indien dat niet het geval is mag niet tot de keuring van de gasinstallatie worden overgegaan. Voordat u in dit geval tot keuring van de gasinstallatie mag overgegaan moet het voertuigidentificatienummer bij één van de keuringslocaties van de RDW (opnieuw) worden aangebracht. De eigenaar/houder moet hiervoor een afspraak maken bij de RDW.

    Het voertuigidentificatienummer dient tevens opnieuw te worden ingeslagen indien het door de inbouw van de gasinstallatie aan het zicht wordt onttrokken. In dit geval moet het voertuigidentificatienummer voorafgaand aan de inbouw worden aangebracht door de RDW. Voorgaande houdt in dat, na de inbouw van de gasinstallatie, het voertuigidentificatienummer gecontroleerd moet kunnen worden zonder demontage van onderdelen van de gasinstallatie.  

    Indien het ingeslagen identificatienummer niet zonder demontage van de onderdelen van de gasinstallatie leesbaar is, moet de aanvrager naar een keuringslocatie van de RDW worden doorverwezen