Tellerstand

Actuele regelgeving

 1. In het veld tellerstand moet de afgelezen tellerstand in km of mijl worden gemeld. Van voertuigen die niet zijn voorzien van een teller en in andere gevallen waarbij geen kilometerstand is af te lezen moet: ‘GT’ (Geen Teller) worden vermeld.

  Correctie tellerstand in het tellerstandregister
  Indien een foutieve tellerstand is opgevoerd, moet deze in het tellerstandregister worden gewijzigd. Het is alleen mogelijk de laatste door u opgevoerde tellerstand te wijzigen. Het wijzigen van de tellerstand kunt u rechtstreeks bij het online loket van de RDW bij de dienst tellerstanden.

  Correctie tellerstand opnamekaart
  Een correctie van de tellerstand op de opnamekaart is alleen mogelijk als het voertuig opnieuw wordt afgemeld. Indien deze gecorrigeerd moeten worden, moeten de volgende acties worden uitgevoerd:

  • Corrigeren tellerstand register;
  • Het voertuig opnieuw afmelden met juiste tellerstand.

  E-mail service m.b.t. tellerstand
  De RDW stuurt u een email, indien uw mailadres bekend is, als de door u ingevoerde tellerstand leidt tot een onlogische tellerstand in het register. U kunt de door u opgevoerde tellerstand corrigeren. Als iemand na u al een andere tellerstand heeft opgevoerd, kunt u door middel van een correctieformulier een verzoek bij de RDW, unit VRD indienen om de onjuiste tellerstand te corrigeren. Het correctieformulier vindt u op de website van de RDW (gat-www-dqwfbaubaqu.gatrdw.nl).